URAKKA

URAKKA

maanantai 8. helmikuuta 2016

Alkusanat uudelle urakalle

Tervehdys kanssakulkija,

ja tervetuloa Lapin yhteiskuntatieteilijöiden uunituoreen blogin pariin. Päätimme ottaa askeleen näkyvämpään suuntaan ja perustaa yhdistyksellemme väylän ajatusten tuulettamiseen ja tapahtumistamme tiedottamiseen. Ennen kaikkea blogi edustaa yhdistyksemme kahta kantavaa periaatetta: moniäänisyyttä ja yhdessä tekemisen meinkiä, unohtamatta tietenkään sanomaamme lappilaisesta osaamisesta. Toiveemme on, että nämä toivottavan säännöllisesti ilmestyvät kirjoituksemme tavoittavat niin Lapin yliopiston yhteiskuntatieteiden opiskelijat, työssäkäyvät jäsenemme, Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n kollegamme sekä tulevat, olevat, ja potentiaaliset työnantajatkin. Aiheita on luvassa laidasta laitaan ja otamme mielellämme vinkkejä vastaan.

Ihan viime vuoden lopulla kokoonnuimme porukalla pohtimaan, millaiset ovat lappilaisen yhteiskuntatieteilijän ihanne- ja kauhunäkymät. Samat teemat toistuivat monessa skenaariossa. Ihannetilaa kuvasti se, että "etelän katseet" tunnistivat ja tunnustivat lappilaisen osaamisen; yliopistokoulutus voi vahvasti ja osaamistamme hyödynnettiin laajasti koko elinkeinokentällä, Unelmissamme Lapin luonto säilyi puhtaana, ihmisten välillä vallitsi hyvä tahto ja monikulttuurisuus on rikkaus - eivätkä insinöörit vie kaikkia työpaikkoja. Kauhukuvissa taas unohduimme omaan pienuuteemme ja raja-aitoja pystytettiin joka puolelle, Joulupukkikin oli pakannut poronsa ja kamppeensa, ja lähtenyt Norjaan. Jäljelle jäi vain tonttuopistoa muistuttava Santa Claus University.


Näistä skenaarioista pyrimme tietenkin poimimeen yhdistykselle parhaat ja konkreettisimmat palat siihen, mitä kuluvan vuoden aikana tehdä ja mitä pyrkiä välttämään. Aina silloin tällöin on toki tarpeen pysähtyä pohtimaan, minne haluamme yhdessä kulkea ja mitä haluamme yhdessä tuumin myös välttää. Olemme vielä suuren seikkailun alussa, sillä tulevana kesänä yhdistyksemme saa puhaltaa synttärikakustaan vasta kaksi kynttilää. Nämä lähes kaksi vuotta ovat kuitenkin osoittaneet, että meillä on sisukas ydinjoukko ja runsaasti ainakin kohteliaisuudesta kiinnostuineita seuraajia, jotka ansaitsevat paikallista edunvalvontaa, näkyvyyttä ja tunnustusta. Olemmekin tänä vuonna valinneet teemaksemme lappilaisen yritysmaailman, jotta yhteiskuntatieteilijöihin liitetty osaaminen olisi mahdollisimman laaja ja monipuolinen. Teemamme näkee tietenkin tapahtumiemme sisältöinä sekä tämän blogin kautta.

Tulevasta vuodesta voin vielä lyhyesti mainita, että vuosikokouksestamme keskiviikkona 16.3. on tulossa melkoinen spektaakkeli, joten pysy kuulolla ja kirjaa päivä kalenteriisi. Tänä vuonna on myös aika valita yhdistyksen hallitus, joten nyt on Sinun mahdollisuutesi päästä mukaan riemukkaaseen joukkoomme (ja toki kirjoittamaan tätä upeaa blogiamme).


Pidemmittä jorinoitta, toivotan sinulle mukavia lukuhetkiä blogimme parissa ja mukavaa helmikuuta.

PS. Joko keksit, mikä sanaleikki piilee blogimme nimen takana? :)

Krista "vakavan leikkisä väitöskirjatutkija, jolla kivoja leikkikavereita" Kohtakangas
Lapin Yhteiskuntatieteilijöiden puheenjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti